Guds gjøgler

«Jeg skal fortelle dere en fortelling, om noe som skjedde for lenge, lenge, lenge siden, i et land langt borte i en liten by bodde det en gutt som het Giovanni. Han var fattig, han hadde ingen mamma og ingen pappa, han hadde fillete klær og bodde ute på gaten. Han måtte tigge etter mat, og om natten sov han på bakken inne i et portrom. Men Giovanni var lykkelig likevel, for han kunne noe helt spesielt: Han kunne sjonglere…»

Den gamle, franske legenden om sjongløren Giovanni har forundret og gledet både barn og voksne gjennom flere hundre år. Spesielt kjent er den gjennom Tomie de Paolas gjendiktning i boken «Guds gjøgler».
Hilde har elsket denne boken helt siden hun var liten jente, og har i flere år fortalt fortellingen i mange ulike settinger. Dette er en enkel produksjon med stemme, sang og bevegelse i sentrum – hvor den nære kontakten med publikum er sentral.

Gjennom Giovannis livsfortelling får publikum ta del i mestring, skuffelser, gleder og sorger. Store tema som liv og død, tro og tvil berøres på en leken og undrende måte – og gjennom interaksjon taes publikum med i selve framdriften av historien.

Forestillingen passer godt som en andakt, en kveldsavslutning på et trosopplæringstiltak eller som preken i en gudstjeneste.
Og kanskje får den fattige tiggergutten Jesusbarnet til å smile?

Av og med: Hilde Trætteberg Serkland
Varighet: 20 minutter
Sted: Kirkerom eller annet egnet rom
Målgruppe: Alle
Tidsrom: Passer hele året