Marias påske

Marias påske – en fortelling om å miste sin beste venn

Marias påske er fortellingen om to bestevenner. Om hvor fint og morsomt de hadde det sammen, og om hvor forferdelig vondt det er å miste noen man er glad i.

Forestillingen tar for seg den kristne påskefortellingen fortalt slik Maria Magdalena kan ha opplevd det. Gjennom fortelling, musikk og sang blir publikum ført tilbake til Jerusalem for 2000 år siden og de får oppleve den velkjente bibelhistorien sett gjennom en kvinnes øyne. Det er fortellingen om Jesu død og oppstandelse, men like mye en historie om vennskap, glede, sorg og savn. Om mennesket Maria som opplever å miste sin aller beste venn.

Med utgangspunkt i den skrevne bibelteksten nærmer Hilde seg menneskene i fortellingene, og hun forteller med et dagligdags språk som publikum kan kjenne seg igjen i. Denne forestillingen rører ved flere store og allmennmenneskelige spørsmål: Hva er en god venn? Hva skjer i møtet med døden? Hvordan lever vi videre når vi mister en vi er glad i? Forestillingen ble spilt i Barnas Katedral i Bergen gjennom Den Kulturelle Skolesekken i 2013, og har siden da turnert hvert år med forestillinger på Vestlandet og i Oslo.

Av og med: Hilde Trætteberg Serkland           Tangenter: Ådne Svalastog
Varighet: 40 minutter
Sted: Kirkerom
Målgruppe: Ungdom og voksne
Tidsrom: Faste/Påske

«Marias Påske er en rørende forestilling som treffer deg i hodet, magen og hjertet! Vi har invitert konfirmanter med foreldre, fadre og besteforeldre og forestillingen treffer dem alle.»Anine Vieth Mildestvedt, menighetspedagog Sælen menighet